Waleskringle
Waleskringle

Waleskringle

Hva er bedre enn en flott og luftig waleskringle til dessert eller på kakebordet. Du kan også servere kringlen til gjester med diabetes eller sukkerallergi


40 - 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

200 g Møllerens Hvetemel siktet
2,5 dl vann
125 g smør
4 stk egg
melis
vaniljekrem
kremfløte

Slik gjør du

1
Kok opp vann og smør. Tilsett mel og rør til deigen samler seg
2
Visp sammen ett og ett egg og tilsett i deigen. Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal være så tykk at den holder formen
3
Lag en sirkel ca. 16 – 18 cm stor med en sprøytepose med stor tipp
4
Sprøyt så i sikk sakk over ringen
5
Stekes på 170°C i ca. 40 min. Ikke åpne ovnsdøra underveis, da faller kaken lett sammen!
6
Avkjøl på rist. Når kringlen er avkjølt, deles og skjæres den på langs
7
Fylles med vaniljekrem og pisket kremfløte
8
Server med melisglasur eller et dryss med melis på toppen og gjerne en skål med friske bær

Tips

Egner seg til frysing (uten fyll og glasur)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften