Smultringer
For mange er smultringer en fast tradisjon til jul og en av de 7 slag. Her får du oppskriften på skikkelig saftige smultringer
Lenke kopiert!
Ingredienser
Oppskriften gir ca. 20 smultringer |
|
250 g | Møllerens Hvetemel siktet |
125 g | sukker |
1 dl | seterrømme |
0,5 dl | matfløte |
15 g | meierismør eller margarin (smeltet) |
1 stk | egg |
1/2 ts | hornsalt/ natron |
1/4 ts | malt kardemomme |
ca. 1 kg | smult eller 1 liter olje til steking |
Slik gjør du
1
|
Visp sammen egg og sukker, tilsett rømme, fløte og smeltet smør |
2
|
Rør forsiktig inn hvetemel, hornsalt og kardemomme |
3
|
Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet (eller et kjølig sted) minimum 2 timer eller over natten |
4
|
Du kan lage smultringene på to måter: (1) Kjevle deigen ut til 1 cm tykkelse og stikk ut smultringer. Bruk en smultringstikke eller to ringer i passe størrelse. (2) Trill deigen til en pølse på ca. 1 cm tykkelse. Del i 15 – 20 cm og form ringer |
5
|
Gjør alt klart før du starter med steking av smultringene |
|
|
6
|
Varm smult/olje til ca. 180 grader. Når oljen er varm nok vil det dannes bobler rundt en tresleiv eller trepinne når du stikker den ned i oljen |
7
|
Stek en av kakene først som prøve. Vend kakene etter halve steketiden. Kakene skal få en gyllen brun farge. Pass på temperaturen på oljen, ikke ha det for varmt. Da kan du få kaker som blir brune uten at de er ferdigstekte i midten. Ikke ha for mange kaker i oljen samtidig |
Ferdigstekte smultringer kan fryses. |