Semulegrøt
Semulegrøt (semulegrynsgrøt) er en fløyelsmyk grøt mange husker fra barndommen. Den er en vinner hos de yngre og serveres med en frisk og fruktig bærsaus og et lett dryss av mandler eller med sukker, smørøye og et lett dryss av kanel. Oppskriften gir 4 porsjoner.
Under 20
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1,2 dl | Møllerens Semulegryn |
1 l | melk |
2 ss | smør |
1,5 ss | sukker |
1/2 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Smelt halvdelen av smøret i en tykkbunnet gryte, ha i melken og kok opp |
2
|
Visp semulegryn i og la grøten småkoke i ca. 10 min. Rør ofte i grøten så den ikke svir seg |
3
|
Ha i salt, sukker og resten av smøret |
4
|
Serveres med sukker og kanel, syltetøy eller bærkompott |
Semulepudding er nydelig som dessert og/eller til kaffen. Se nedenfor for oppskrift |
|
SEMULEPUDDING |
|
1
|
Kok opp 1 l melk og visp inn 1,2 dl semulegryn |
2
|
La blandingen småkoke i 10 – 15 min |
3
|
Rør ofte i blandingen så den ikke svir seg |
4
|
Ha i 2 ss sukker og mandeldråper etter smak |
5
|
Hell puddingen i en glassbolle (strø gjerne litt sukker over for å unngå at det dannes snerk på puddingen) |
6
|
Sett puddingen på et kaldt sted til den har stivnet |
7
|
Server med rød saus |