Pepperkakedeig
Pepperkaker er en av våre mest populære julekaker og hører med til julens tradisjonelle smaker. Og aller best smaker de hjemmelagde pepperkakene med hjemmelaget pepperkakedeig
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Ca. 5 dl | Møllerens Hvetemel siktet |
1/2 ts | pepper |
1/4 ts | ingefær |
1/2 ts | kanel |
1/2 ts | natron (eller 1 ts bakepulver) |
100 g | sirup (ca. 4 ss) |
1/2 dl | melk |
60 g | margarin/ smør (ca. 4 ss) |
Slik gjør du
Røre |
|
1
|
Kok opp sirup og melk |
2
|
Hell over smør/margarin |
3
|
Avkjøl noe |
Tørre ingredienser |
|
4
|
Sikt sammen: Møllerens hvetemel (2,5 dl først), pepper, ingefær, kanel, natron (eller bakepulver) |
Deig |
|
5
|
Bland tørre ingredienser sammen med røren (nå tilsetter du også mer hvetemel slik at deigen blir passe fast til å kjevles – inntil 2,5 dl) |
6
|
Arbeid med deigen til den er passe fast til å kjevles. Ikke arbeid deigen mer enn nødvendig for da blir den seig |
7
|
Sett deigen til hvile på et kaldt sted natten over. Dagen etter er den lett å kjevle ut og kan kjevles tykt eller tynt etter ønske |
8
|
Strø litt mel på bakebordet og stikk ut kaker med pepperkakeformer |
9
|
Legg på bakepapirkledd stekebrett. Pepperkakene stekes midt i ovnen til passe farge. Steketemperatur 200˚ C |
Ta ut deler av deigen fra kjøleskapet under bakingen, det er lettere å jobbe med deigen når den er avkjølt. Blir deigen for varm, legg den en stund tilbake i kjøleskapet |