Pepperkakedeig
Pepperkakedeig

Pepperkakedeig

Pepperkaker er en av våre mest populære julekaker og hører med til julens tradisjonelle smaker. Og aller best smaker de hjemmelagde pepperkakene med hjemmelaget pepperkakedeig


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Ca. 5 dl Møllerens Hvetemel siktet
1/2 ts pepper
1/4 ts ingefær
1/2 ts kanel
1/2 ts natron (eller 1 ts bakepulver)
100 g sirup (ca. 4 ss)
1/2 dl melk
60 g margarin/ smør (ca. 4 ss)

Slik gjør du

Røre

1
Kok opp sirup og melk
2
Hell over smør/margarin
3
Avkjøl noe

Tørre ingredienser

4
Sikt sammen: Møllerens hvetemel (2,5 dl først), pepper, ingefær, kanel, natron (eller bakepulver)

Deig

5
Bland tørre ingredienser sammen med røren (nå tilsetter du også mer hvetemel slik at deigen blir passe fast til å kjevles – inntil 2,5 dl)
6
Arbeid med deigen til den er passe fast til å kjevles. Ikke arbeid deigen mer enn nødvendig for da blir den seig
7
Sett deigen til hvile på et kaldt sted natten over. Dagen etter er den lett å kjevle ut og kan kjevles tykt eller tynt etter ønske
8
Strø litt mel på bakebordet og stikk ut kaker med pepperkakeformer
9
Legg på bakepapirkledd stekebrett. Pepperkakene stekes midt i ovnen til passe farge. Steketemperatur 200˚ C

Tips

Ta ut deler av deigen fra kjøleskapet under bakingen, det er lettere å jobbe med deigen når den er avkjølt. Blir deigen for varm, legg den en stund tilbake i kjøleskapet

Produkter du kan benytte til denne oppskriften