Lussekatter, glutenfri
Lucia-feiringen blir ikke den samme uten lussekatter! Denne oppskriften gir 12 smakfulle og enkle glutenfrie lussekatter. Kan nytes hele juletiden.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pose | Møllerens Boller, glutenfri |
1 pk | gjær |
3 dl | lunkent vann |
50 g | smeltet smør |
1 | egg |
Slik gjør du
1
|
Ha bolleblandingen, lunkent vann, gjær, smeltet smør, egg og safran eller gurkemeie i en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5 min |
2
|
Ferdig eltet deig deles i 12 biter som rulles til ca. 10 cm lange pølser. Form disse til lussekatter og pynt med rosiner |
3
|
La lussekattene heve lunt og tildekket i 45 - 60 min, eller til dobbel størrelse |
4
|
Pensle lussekattene med egg |
5
|
Stek de midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 min (avhengig av ovn) |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Boller, glutenfri
Over 60
Enkel
Julebrød, glutenfri
Over 60
Enkel