Kvæfjordkake (Verdens Beste)
En favoritt til alle festbord!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Bunn |
|
180 g | Møllerens Hvetemel siktet |
250 g | smør |
180 g | sukker |
4 stk | eggeplommer |
2 dl | melk |
4 ts | bakepulver |
Marengs |
|
4 stk | eggehviter |
320 g | sukker |
2 ts | vaniljesukker |
200 g | hasselnøttkjerner |
Fyll |
|
3 dl | fløte |
1 pk | ferdig vaniljekrem |
Slik gjør du
1
|
Kle en langpanne med bakepapir og pensle godt med olje |
Langpanne 30x40 cm |
|
Bunn |
|
2
|
Rør smør og sukker hvitt |
3
|
Tilsett eggeplommene en om gangen og rør kraftig mellom hver gang |
4
|
Sikt hvetemel og bakepulver og rør det inn i smørblandingen vekselsvis med melken |
5
|
Fordel deigen utover i langpannen med en slikkepott |
Marengs |
|
6
|
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker og visp til massen er blank og helt stiv |
7
|
Fordel marengsmassen over deigen |
8
|
Grovhakk hasselnøttene og dryss dem over marengsen |
9
|
Stek kaken på nederste rille ved 180 °C i ca 20 min og avkjøl på rist til den er helt avkjølt |
Fyll |
|
10
|
Del kaken i 2 og fjern bakepapiret forsiktig |
11
|
Visp fløten til krem og bland sammen med vaniljekremen. Fordel blandingen utover den ene kakedelen, legg den andre delen over |