Kvæfjordkake (Verdens Beste)
Kvæfjordkake (Verdens Beste)

Kvæfjordkake (Verdens Beste)

En favoritt til alle festbord!


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Bunn

180 g Møllerens Hvetemel siktet
250 g smør
180 g sukker
4 stk eggeplommer
2 dl melk
4 ts bakepulver

Marengs

4 stk eggehviter
320 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g hasselnøttkjerner

Fyll

3 dl fløte
1 pk ferdig vaniljekrem

Slik gjør du

1
Kle en langpanne med bakepapir og pensle godt med olje

Tips

Langpanne 30x40 cm 

Bunn

2
Rør smør og sukker hvitt
3
Tilsett eggeplommene en om gangen og rør kraftig mellom hver gang
4
Sikt hvetemel og bakepulver og rør det inn i smørblandingen vekselsvis med melken
5
Fordel deigen utover i langpannen med en slikkepott

Marengs

6
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker og visp til massen er blank og helt stiv
7
Fordel marengsmassen over deigen
8
Grovhakk hasselnøttene og dryss dem over marengsen
9
Stek kaken på nederste rille ved 180 °C i ca 20 min og avkjøl på rist til den er helt avkjølt

Fyll

10
Del kaken i 2 og fjern bakepapiret forsiktig
11
Visp fløten til krem og bland sammen med vaniljekremen. Fordel blandingen utover den ene kakedelen, legg den andre delen over

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Festkake/Sukkerbrød

Festkake/Sukkerbrød

Over 60

Middels

Fotballkake

Fotballkake

20 - 40

Enkel

Klovnekake

Klovnekake

Over 60

Middels