Krydderkake
Krydderkake

Krydderkake

Kake og fest hører sammen, og gjerne da en god og saftig krydderkake. Denne oppskriften gir en stor festkake nok til 10-12 personer


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Steg for steg

Ha alle ingredienser i en bakebolle og pisk røren godt sammen, bruk gjerne håndmikser 

Legg de to avkjølte kakebunnene oppå hverandre med frisk ostekrem mellom og på toppen 

Ingredienser

Kake

350 g Møllerens Hvetemel sammalt finmalt
4 stk egg
250 g rørsukker (eller vanlig sukker)
2 dl vann
2,5 dl olje
3 ts kanel
2 ts bakepulver
2 ts vanlijesukker
1 ts salt

Tips

Tilsett gjerne 100 g raspet gulrot, squash eller rødbet til kakerøren

Fyll

400 g kremost
150 g smør
100 g melis

Slik gjør du

1
Ha alle ingredienser i en bakebolle og pisk røren godt sammen, bruk gjerne håndmikser
2
Fordel røren i 2 godt smurte runde kakeformer på 22-24 cm
3
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 25-30 min (avhengig av ovn)
4
Pisk sammen kremost, smør og melis til en lett og luftig ostekrem
5
Legg de to avkjølte kakebunnene oppå hverandre med frisk ostekrem mellom og på toppen

Produkter du kan benytte til denne oppskriften