Krydderkake
Kake og fest hører sammen, og gjerne da en god og saftig krydderkake. Denne oppskriften gir en stor festkake nok til 10-12 personer
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
Kake |
|
350 g | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
4 stk | egg |
250 g | rørsukker (eller vanlig sukker) |
2 dl | vann |
2,5 dl | olje |
3 ts | kanel |
2 ts | bakepulver |
2 ts | vanlijesukker |
1 ts | salt |
Tilsett gjerne 100 g raspet gulrot, squash eller rødbet til kakerøren |
|
Fyll |
|
400 g | kremost |
150 g | smør |
100 g | melis |
Slik gjør du
1
|
Ha alle ingredienser i en bakebolle og pisk røren godt sammen, bruk gjerne håndmikser |
2
|
Fordel røren i 2 godt smurte runde kakeformer på 22-24 cm |
3
|
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 25-30 min (avhengig av ovn) |
4
|
Pisk sammen kremost, smør og melis til en lett og luftig ostekrem |
5
|
Legg de to avkjølte kakebunnene oppå hverandre med frisk ostekrem mellom og på toppen |