Krumkaker
Her har du oppskriften på knasende sprø krumkaker. Krumkaker er blant julens mest populære julekaker, og serveres ofte som dessert med multekrem
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Oppskriften gir 18-20 stk |
|
100 g | Møllerens Hvetemel siktet |
2 stk | egg |
125 g | sukker |
125 g | smør eller margarin (smeltet) |
90 g | potetmel |
1 dl | vann |
Slik gjør du
1
|
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis |
2
|
Smelt smør/margarin, avkjøl og tilsett blandingen |
3
|
Rør inn hvetemel, potetmel og vann |
4
|
Sett røren i kjøleskapet og la den hvile/svelle i ca. 30 min |
5
|
Varm krumkakejernet, smør litt før steking av første kake |
6
|
Stek krumkakene på middels varme i krumkakejernet til de blir gyllen brun. Form dem til ønsket form med en gang du tar dem ut av jernet. Bruk en krumkakepinne til å lage kremmerhus, eller legg dem over en kopp hvis du vil ha skåler |
7
|
Avkjøl kakene godt og oppbevar dem i tett kakeboks |
Krumkakene kan spises som de er, er eller fylles med krem og friske bær etter eget ønske rett før servering. Forslag til tilbehør: Multekrem, is, vaniljekrem, pisket krem og bær eller syltetøy |