Krumkaker
Krumkaker

Krumkaker

Her har du oppskriften på knasende sprø krumkaker. Krumkaker er blant julens mest populære julekaker, og serveres ofte som dessert med multekrem


Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Oppskriften gir 18-20 stk

100 g Møllerens Hvetemel siktet
2 stk egg
125 g sukker
125 g smør eller margarin (smeltet)
90 g potetmel
1 dl vann

Slik gjør du

1
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis
2
Smelt smør/margarin, avkjøl og tilsett blandingen
3
Rør inn hvetemel, potetmel og vann
4
Sett røren i kjøleskapet og la den hvile/svelle i ca. 30 min
5
Varm krumkakejernet, smør litt før steking av første kake
6
Stek krumkakene på middels varme i krumkakejernet til de blir gyllen brun. Form dem til ønsket form med en gang du tar dem ut av jernet. Bruk en krumkakepinne til å lage kremmerhus, eller legg dem over en kopp hvis du vil ha skåler
7
Avkjøl kakene godt og oppbevar dem i tett kakeboks

Tips

Krumkakene kan spises som de er, er eller fylles med krem og friske bær etter eget ønske rett før servering. Forslag til tilbehør: Multekrem, is, vaniljekrem, pisket krem og bær eller syltetøy

Produkter du kan benytte til denne oppskriften