Kokosmakroner
Lag perfekte kokosmakroner til jul som er sprø på toppen og seig inni. De er enkle å lage og smaker skikkelig godt, som gjør dem både til en populær julekake å spise og gi i gave
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Oppskriften gir ca. 30 stk. |
|
2 stk | egg |
125 g | sukker |
50 g | meierismør eller margarin (smeltet og avkjølt) |
200 g | kokosmasse |
1 - 2 ss | Møllerens Hvetemel siktet |
1/2 ts | bakepulver |
Slik gjør du
1
|
Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett det smeltede og avkjølte smøret |
2
|
Rør inn kokos, mel og bakepulver |
3
|
Bruk en spiseskje og sett deigen som små topper på en stekeplate dekket med bakepapir. Alternativt kan man bruke en sprøytepose til å forme kokosmakronene |
4
|
Stek kokosmakronene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min, til de er lett gylne. Avkjøl på rist |
Kokosmakronene kan fryses, eller oppbevares i en tett boks |