Kanelstenger
Kanelstenger

Kanelstenger

Kanelstenger eller brune pinner som de også kalles er sprø godbiter til jul.


20 - 40

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

300 g Møllerens Hvetemel siktet
200 g smør
200 g sukker
1 stk eggeplomme
1 ss mørk sirup
1 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ts natron

Til pensling og dryss

1 stk sammenvispet egg
perlesukker
hakkende mandler evnt hasselnøtter

Slik gjør du

1
Rør smør og sukker godt sammen. Bland i de øvrige ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner
2
Trill pølser og trykk dem litt flate på bakepapirkledd stekeplate. Pensle med egg, dryss på mandler og perlesukker
3
Stek kakene i ca. 10 min midt i ovnen på 180 °C
4
Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (ca. 1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme

Produkter du kan benytte til denne oppskriften