Kanelstenger
Kanelstenger eller brune pinner som de også kalles er sprø godbiter til jul.
20 - 40
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
300 g | Møllerens Hvetemel siktet |
200 g | smør |
200 g | sukker |
1 stk | eggeplomme |
1 ss | mørk sirup |
1 ts | kanel |
2 ts | vaniljesukker |
1 ts | natron |
Til pensling og dryss |
|
1 stk | sammenvispet egg |
perlesukker | |
hakkende mandler evnt hasselnøtter |
Slik gjør du
1
|
Rør smør og sukker godt sammen. Bland i de øvrige ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner |
2
|
Trill pølser og trykk dem litt flate på bakepapirkledd stekeplate. Pensle med egg, dryss på mandler og perlesukker |
3
|
Stek kakene i ca. 10 min midt i ovnen på 180 °C |
4
|
Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (ca. 1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme |