Høstboller med eple og vaniljekrem
Når det er høst ute er det få ting som er bedre enn å krype opp i sofaen med et pledd og kose seg med nystekte boller og en varm kopp kakao. Hva med å bake disse herlige bollene med eple og vaniljekrem? Oppskriften gir 25 stk høstboller
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
900 g | Møllerens Hvetemel siktet |
5 dl | lunkent vann eller melk |
125 g | sukker |
150 g | mykt smør |
50 g | gjær |
2 ts | kardemomme |
1 ts | salt |
1 pk | ferdig vaniljekrem |
5 stk | epler |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunken vann/melk og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen |
2
|
Kjevle deigen ut til ca. 50x50 cm, la den hvile 10 min før du skjærer firkanter på 10x10 cm |
3
|
1 cm inn i deigemnet på 2 motsatte hjørner skjærer du et snitt halvveis begge veier som vist på bildet under. Brette de to hjørnene over hverandre |
4
|
Fyll hullet i midten med vaniljekrem eller mandelfyll og oppskårede epleterninger |
5
|
La eplebollene heve tildekket på et lunt sted i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
6
|
Pensle med egg og dryss gjerne med hakkede nøtter |
7
|
Stek midt i ovnen på 220℃ i 10-12 min eller til de gylne (avhengig av ovn) |