Høstboller med eple og vaniljekrem
Høstboller med eple og vaniljekrem

Høstboller med eple og vaniljekrem

Når det er høst ute er det få ting som er bedre enn å krype opp i sofaen med et pledd og kose seg med nystekte boller og en varm kopp kakao. Hva med å bake disse herlige bollene med eple og vaniljekrem? Oppskriften gir 25 stk høstboller


Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

900 g Møllerens Hvetemel siktet
5 dl lunkent vann eller melk
125 g sukker
150 g mykt smør
50 g gjær
2 ts kardemomme
1 ts salt
1 pk ferdig vaniljekrem
5 stk epler

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunken vann/melk og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen
2
Kjevle deigen ut til ca. 50x50 cm, la den hvile 10 min før du skjærer firkanter på 10x10 cm
3
1 cm inn i deigemnet på 2 motsatte hjørner skjærer du et snitt halvveis begge veier som vist på bildet under. Brette de to hjørnene over hverandre
4
Fyll hullet i midten med vaniljekrem eller mandelfyll og oppskårede epleterninger
5
La eplebollene heve tildekket på et lunt sted i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
6
Pensle med egg og dryss gjerne med hakkede nøtter
7
Stek midt i ovnen på 220℃ i 10-12 min eller til de gylne (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften