Havreflarn
Bak søte og sprø havreflarn, som for mange er en av de syv slag til jul. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – disse får raskt bein å gå på. Denne oppskriften gir ca. 35 havreflarn
40 - 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
100 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
100 g | smeltet smør/margarin |
1 | egg |
120 g | sukker |
1 ts | bakepulver |
2 ss | Møllerens Hvetemel siktet |
Slik gjør du
1
|
Sett ovnen på 190⁰C |
2
|
Legg havregrynene i bakebolle, smelt smør/margarin og hell over |
3
|
La det stå en stund slik at havregrynene trekker til seg smøret (ca. 40 min) |
4
|
Pisk egg og sukker til eggedosis |
5
|
Rør eggedosisen inn i havregrynblandingen |
6
|
Tilsett bakepulver og rør inn hvetemelet litt etter litt |
7
|
Legg små topper av deigen på en bakeplate med bakepapir (ha god avstand mellom hver topp da de vil flyte ut under steking) |
8
|
Stekes midt i ovnen i 8 min eller til de er blitt brune i kantene |