Havreflarn
Havreflarn

Havreflarn

Bak søte og sprø havreflarn, som for mange er en av de syv slag til jul. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang – disse får raskt bein å gå på. Denne oppskriften gir ca. 35 havreflarn


40 - 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

100 g Urkraft Havregryn lettkokte
100 g smeltet smør/margarin
1 egg
120 g sukker
1 ts bakepulver
2 ss Møllerens Hvetemel siktet

Slik gjør du

1
Sett ovnen på 190⁰C
2
Legg havregrynene i bakebolle, smelt smør/margarin og hell over
3
La det stå en stund slik at havregrynene trekker til seg smøret (ca. 40 min)
4
Pisk egg og sukker til eggedosis
5
Rør eggedosisen inn i havregrynblandingen
6
Tilsett bakepulver og rør inn hvetemelet litt etter litt
7
Legg små topper av deigen på en bakeplate med bakepapir (ha god avstand mellom hver topp da de vil flyte ut under steking)
8
Stekes midt i ovnen i 8 min eller til de er blitt brune i kantene

Produkter du kan benytte til denne oppskriften