Gulrotkake
Gulrotkake

Gulrotkake

Saftig og god gulrotkake, med smakfull ostekrem. Denne vil definitivt falle i smak hos både liten og stor!


40 - 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Gulrotkake

350 g Møllerens Hvetemel siktet
3 stk egg
250 g sukker
2,5 dl olje
350 g revet gulrot
100 g valnøtter
1 ts bakepulver
2 ts natron
1 ts salt
2 ts vaniljesukker
3 ts kanel

Tips

Valnøtter kan byttes ut med solsikkekjerner, og gulrot må gjerne byttes ut med squash for en smakfull vri

Ostekrem

200 g kremost, naturell
125 g smør, mykt
125 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel

Slik gjør du

1
Pisk sammen egg, sukker og olje
2
Bland resten av ingrediensene til kaken i, og rør godt sammen
3
Fordel røren i to smurte runde kakeformer, 22 - 24 cm
4
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 min (avhengig av ovn)
5
Mens kaken steker blander du sammen ostekremen ved å piske alle ingrediensene godt sammen slik at kremen blir lett og luftig
6
Når bunnene er avkjølt smører du halve ostekremen på hver av de
7
Plasser så den ene kaken oppå den andre, og pynt med valnøtter

Vel bekomme!

Produkter du kan benytte til denne oppskriften