Gulrotkake
Saftig og god gulrotkake, med smakfull ostekrem. Denne vil definitivt falle i smak hos både liten og stor!
40 - 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Gulrotkake |
|
350 g | Møllerens Hvetemel siktet |
3 stk | egg |
250 g | sukker |
2,5 dl | olje |
350 g | revet gulrot |
100 g | valnøtter |
1 ts | bakepulver |
2 ts | natron |
1 ts | salt |
2 ts | vaniljesukker |
3 ts | kanel |
Valnøtter kan byttes ut med solsikkekjerner, og gulrot må gjerne byttes ut med squash for en smakfull vri |
|
Ostekrem |
|
200 g | kremost, naturell |
125 g | smør, mykt |
125 g | melis |
2 ts | vaniljesukker |
1 ts | kanel |
Slik gjør du
1
|
Pisk sammen egg, sukker og olje |
2
|
Bland resten av ingrediensene til kaken i, og rør godt sammen |
3
|
Fordel røren i to smurte runde kakeformer, 22 - 24 cm |
4
|
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 min (avhengig av ovn) |
5
|
Mens kaken steker blander du sammen ostekremen ved å piske alle ingrediensene godt sammen slik at kremen blir lett og luftig |
6
|
Når bunnene er avkjølt smører du halve ostekremen på hver av de |
7
|
Plasser så den ene kaken oppå den andre, og pynt med valnøtter |
Vel bekomme! |