Grove ostehorn
Grove ostehorn

Grove ostehorn

Et godt alternativ til i matpakken er ostehorn. Denne oppskriften er av en grov variant som metter godt. Perfekt i sekken på jobb, skole eller på tur. Oppskriften gir 18 store grove ostehorn


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Steg for steg

1: Kjevle ut deigen i sirkel på ca. 30-35 cm. Del sirkelen inn i 8 trekanter

2: Legg på ost og skinke

3: Rull hver trekant fra ytterkanten inn mot midten og form til horn

Ingredienser

1 kg Møllerens Grovbakst
7 dl vann, lunkent
200 g kokt skinke
100 g revet ost
25 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
2 ss olivenolje
1 ts salt
100 g revet ost til topping

Slik gjør du

1
Elt alle ingrediensene sammen til en glatt og smidig deig. La deigen heve lunt og tildekket i ca. 30 min
2
Ha deigen på et melstrødd bord. Del i to og kjevle ut til to sirkler på ca. 30-35 cm
3
Del hver sirkel inn i 8 trekanter og legg på ost og skinke. Rull hver trekant fra ytterkanten inn mot midten og form til horn
4
Sett hornene på en stekeplate med bakepapir, pensle med vann og topp med revet ost. Dekk til og la etterheve til dobbel størrelse
5
Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 20-25 min (avhengig av ovn)

Ostehornene er 50 % grove på brødskalaen


Tips

Ostehornene er perfekt til matpakke og turmat

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter