Grove ostehorn
Et godt alternativ til i matpakken er ostehorn. Denne oppskriften er av en grov variant som metter godt. Perfekt i sekken på jobb, skole eller på tur. Oppskriften gir 18 store grove ostehorn
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
1 kg | Møllerens Grovbakst |
7 dl | vann, lunkent |
200 g | kokt skinke |
100 g | revet ost |
25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
2 ss | olivenolje |
1 ts | salt |
100 g | revet ost til topping |
Slik gjør du
1
|
Elt alle ingrediensene sammen til en glatt og smidig deig. La deigen heve lunt og tildekket i ca. 30 min |
2
|
Ha deigen på et melstrødd bord. Del i to og kjevle ut til to sirkler på ca. 30-35 cm |
3
|
Del hver sirkel inn i 8 trekanter og legg på ost og skinke. Rull hver trekant fra ytterkanten inn mot midten og form til horn |
4
|
Sett hornene på en stekeplate med bakepapir, pensle med vann og topp med revet ost. Dekk til og la etterheve til dobbel størrelse |
5
|
Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 20-25 min (avhengig av ovn) |
Ostehornene er 50 % grove på brødskalaen |
|
Ostehornene er perfekt til matpakke og turmat |
Produkter du kan benytte til denne oppskriften
Lignende oppskrifter
Grove horn med spelt
Over 60
Enkel