Eplelommer
Eplelommer

Eplelommer

Eplelommer - en ny variant å ha i tursekken, eller om du bare vil ha noe godt til kvelds


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 kg Møllerens Havrebrød
5 dl lunket vann
50 g honning
50 g mykt eller smeltet smør
1 pk gjær
2 epler med skall
brunost
egg (til pensling)
nøtter (til topping)

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene, og elt deigen godt i kjøkkenmaskin, eller for hånd
2
La deigen hvile tildekket i 30 min
3
Kjevle deigen i 50x40 cm, og skjær ut firkanter på 10x10 cm (20 stk)
4
Legg en skive brunost og 3 eplebåter på halvparten av deigen, fold andre halvdel over
5
La lommene heve tildekket på et lunt sted i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
6
Pensle med egg på toppen, og dryss med hakkede nøtter etter ønske
7
Stek lommene midt i ovnen ved 220° C i 10-15 min, eller til de er gylne (avhengig av ovn)

Produkter du kan benytte til denne oppskriften