Eplebrød
Eplebrød

Eplebrød

Bakst, epler og vaniljekrem i skjønn forening. Her har du en sikker vinner til neste kaffebesøk


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

450 g Møllerens Hvetemel siktet
2,5 dl lunkent melk eller vann
100 g brun farin
75 g mykt smør
25 g gjær
1 ts salt

Fyll

1/2 pk ferdig vaniljekrem
2 stk epler
kanel

Slik gjør du

1
Rør gjær ut i lunken melk/vann og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen
2
Kjevle deigen ut til ca. 50x50 cm og smør vaniljekrem utover
3
Hakk eplene i biter, og fordel eplebitene og kanel utover deigen. Rull deigen sammen til en pølse
4
Del deigen i 10 biter, legg 5 biter i en brødform på ca. 2 l som er dekket med bakepapir eller godt smurt
5
La brødene heve lunt og tildekket i ca. 60 min. eller til de har doblet seg i størrelse
6
Stek eplebrødene midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter eller til de er gylne (avhengig av ovn)

Tips

Pynt gjerne eplebrødet ved å legge noen skiver med epler mellom bollene når du legger disse i brødformen, slik på bildet i denne oppskriften

Produkter du kan benytte til denne oppskriften