Eplebrød
Bakst, epler og vaniljekrem i skjønn forening. Her har du en sikker vinner til neste kaffebesøk
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
450 g | Møllerens Hvetemel siktet |
2,5 dl | lunkent melk eller vann |
100 g | brun farin |
75 g | mykt smør |
25 g | gjær |
1 ts | salt |
Fyll |
|
1/2 pk | ferdig vaniljekrem |
2 stk | epler |
kanel |
Slik gjør du
1
|
Rør gjær ut i lunken melk/vann og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen |
2
|
Kjevle deigen ut til ca. 50x50 cm og smør vaniljekrem utover |
3
|
Hakk eplene i biter, og fordel eplebitene og kanel utover deigen. Rull deigen sammen til en pølse |
4
|
Del deigen i 10 biter, legg 5 biter i en brødform på ca. 2 l som er dekket med bakepapir eller godt smurt |
5
|
La brødene heve lunt og tildekket i ca. 60 min. eller til de har doblet seg i størrelse |
6
|
Stek eplebrødene midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter eller til de er gylne (avhengig av ovn) |
Pynt gjerne eplebrødet ved å legge noen skiver med epler mellom bollene når du legger disse i brødformen, slik på bildet i denne oppskriften |