Berlinerkranser
Berlinerkranser

Berlinerkranser

Berlinerkranser er er søte juleklassikere dyppet i perlesukker. For mange er berlinerkranser blant de tradisjonelle 7 slag som lages til jul


Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Oppskriften gir 50 - 60 stk.

300 g Møllerens Hvetemel siktet
250 g smør eller margarin (romtemperert)
125 g sukker
2 stk kokte eggeplommer
2 stk rå eggeplommer
1 klype salt

Topping

sammenpisket eggehvite
perlesukker

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene og elt godt sammen
2
Sett deigen i kjøleskapet i minimum 2 time. Den kan stå i kjøleskapet over natten
3
Ta deigen ut av kjøleskapet og trill ut til tynne pølser på ca. 10 cm. Lag en rund krans hvor endene krysser hverandre
4
Dypp hver kake i eggehvite og deretter i perlesukker. Sett kakene på et stekebrett som er dekket med bakepapir
5
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 min (avhengig av ovn), eller til de får en gyllen brun farge
6
Avkjøl kakene på rist, og oppbevar dem i en tett kakeboks

Produkter du kan benytte til denne oppskriften