Møllerens Focaccia
Focaccia er et saftig og godt brød med mye smak som imponerer hver gang det serveres.
Focaccia er et italiensk tradisjonsbrød. Det kan ha varierende størrelse og utseende, fordi det opprinnelig var "overskuddsdeig" som ble bakt rett i steinovnen. Det ble lagt inn i ovnen ved veldig høy temperatur og stekt mens ovnen sakte ble avkjølt.
Fremgangsmåte
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Hold igjen litt mel til forming av Focacciaen. Tilsett 3 dl lunkent vann, og 1 pakke gjær. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin, eller 10 min for hånd. Juster til passe deig med mel eller vann |
2
|
Kjevle ut deigen i ca. 20x30 cm. Smør en langpanne rikelig med olivenolje (det skal nesten flyte med olje). Legg deigen ned i langpannen, vend den slik at du får olivenolje på begge sidene. Trykk groper jevnt over deigen med fingertuppene. Dryss rosmarin og grovt salt over |
3
|
La Focacciaen heve på et lunt sted i ca. 1 time. Når det er 15 min igjen av hevetiden, setter du ovnen på 225 °C. Stek Focacciaen midt i ovnen i ca. 15 min. Avkjøl på rist |
Ingredienser
Allergener uthevet
hvetemel, tørket surdeig (av durumhvete), salt, hvetegluten, rosmarin, rapsolje, melbehandlingsmiddel (E300, alfa-amylase).
Kan inneholde spor av Sesamfrø
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig. Godt adskilt fra varer med sterk lukt.