Vaniljekrem
Vaniljekrem smaker godt i boller, kaker og desserter. Vi anbefaler at du lager din egen vaniljekrem, med ekte vanilje. Enkelt og meget godt! Vår bakermester anbefaler denne varianten
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
2,5 dl | melk |
2,5 dl | fløte |
100 g | sukker |
35 g | maisenna |
4 stk | eggeplommer |
½ | vaniljestang |
Slik gjør du
1
|
Pisk sammen eggeplomme, maisenna og sukker |
2
|
Hell melk og fløte i en kjele, skrap ut frø fra vaniljestangen og ha de og hele vaniljestangen i kjelen |
3
|
Kok opp melkeblandingen og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeplommeblanding mens du rører |
4
|
Hell alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner, pass på det ikke brenner seg |
5
|
Ha kremen i en bolle eller en form og avkjøl kremen før bruk |