Ostekake
Ostekaken har den fantastiske smakskombinasjonen av friskt, syrlig og søtt. Vi foreslår å servere kaken med bær på toppen
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Kakebunn |
|
200 g | kjeks (Oreo, Marie, Digestive, Pepperkaker - eller din egen kjeksfavoritt) |
75 g | smør |
kakefyll |
|
900 g | kremost |
200 g | kesam |
1 ts | vaniljesukker |
100 g | melis |
5 plater | gelantin |
1 dl | appelsinjuice |
Pynt/topp |
|
ferske bær |
Slik gjør du
Kakebunn |
|
1
|
Finmal kjeksene, smelt smøret og bland disse sammen |
2
|
Sett kakebunnen på kjøl |
Kakefyll |
|
3
|
Legg gelantinplatene i bløt i kaldt vann |
4
|
Rør sammen kremost, kesam, melis og vaniljesukker til det blir mykt |
5
|
Kok opp appelsinjuice |
6
|
Press vannet ut av gelantin platene og rør dem inn i appelsinjuicen, rør til alt er oppløst |
7
|
Hell gelantin blandingen i en tynn stråle opp i kremostblandingen mens du rører hele tiden |
8
|
Hell blandingen over den avkjølte kjeksbunnen og la kaken stå på kjøl i 3-4 timer |
9
|
Pynt med ferske bær |
Hvis du foretrekker gelelokk istedet for bær som topp på kaken gjør du som vist nedenfor her: |
|
Geletopp |
|
1
|
Ta frem 3 dl ønsket utblandet saft og 3 plater gelantin |
2
|
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min |
3
|
Kok opp halparten av saften |
4
|
Press vannet ut av gelantinplatene og bland med den varme saften, rør godt til all gelatin er oppløst |
5
|
Bland inn resten av saften som gjerne kan være iskald |
6
|
La blandingen kjølne litt før du heller den over avkjølt ostekake |
7
|
Sett ferdig kake på kjøl i 2-3 timer til gele er stivnet |