Ostekake
Ostekake

Ostekake

Ostekaken har den fantastiske smakskombinasjonen av friskt, syrlig og søtt. Vi foreslår å servere kaken med bær på toppen


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

Kakebunn

200 g kjeks (Oreo, Marie, Digestive, Pepperkaker - eller din egen kjeksfavoritt)
75 g smør

kakefyll

900 g kremost
200 g kesam
1 ts vaniljesukker
100 g melis
5 plater gelantin
1 dl appelsinjuice

Pynt/topp

ferske bær

Slik gjør du

Kakebunn

1
Finmal kjeksene, smelt smøret og bland disse sammen
2
Sett kakebunnen på kjøl

Kakefyll

3
Legg gelantinplatene i bløt i kaldt vann
4
Rør sammen kremost, kesam, melis og vaniljesukker til det blir mykt
5
Kok opp appelsinjuice
6
Press vannet ut av gelantin platene og rør dem inn i appelsinjuicen, rør til alt er oppløst
7
Hell gelantin blandingen i en tynn stråle opp i kremostblandingen mens du rører hele tiden
8
Hell blandingen over den avkjølte kjeksbunnen og la kaken stå på kjøl i 3-4 timer
9
Pynt med ferske bær

Tips

Hvis du foretrekker gelelokk istedet for bær som topp på kaken gjør du som vist nedenfor her: 

Geletopp

1
Ta frem 3 dl ønsket utblandet saft og 3 plater gelantin
2
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min
3
Kok opp halparten av saften
4
Press vannet ut av gelantinplatene og bland med den varme saften, rør godt til all gelatin er oppløst
5
Bland inn resten av saften som gjerne kan være iskald
6
La blandingen kjølne litt før du heller den over avkjølt ostekake
7
Sett ferdig kake på kjøl i 2-3 timer til gele er stivnet