Konfektkake
Konfektkake

Konfektkake

Imponere gjestene, eller bare ha noe godt til kaffen? Denne konfektkaken kan vi garantere at faller i smak


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Steg for steg

Ingredienser

Bunn

6 eggehviter
400 g sukker
200 g malte mandler
200 g strøkavring

Fyll

300 g melis
300 g smør
2 ss vaniljesukker
6 eggeplommer
3 ss kakao (Regina)

glasur

200 g Freia Dronning sjokolade
50 g kokosfett

Slik gjør du

Bunn

1
Eggehvitene piskes stive, tilsett sukkeret i to omganger. Rør godt mellom hver gang. Tilsett malte mandler og strøkavring. Bland det hele forsiktig, og hell røren i en langpanne (ca. 35 x 40 cm)
2
Stek kaken på 170 ° C midt i ovnen, ca. 20 min til den er lys og gylden. Avkjøles

Fyll

3
Alle ingrediensene røres sammen til en myk krem, og smøres over kaken
4
Sett kaken i kjøleskapet, eller i fryseren til sjokoladekremen har stivnet (Det tar 30 - 60 min i kjøleskap)

Glasur

5
Sjokoladen smeltes i vannbad med kokosfett. Glasuren avkjøles og smøres over kaken
6
Når den er stivnet skjæres kaken i små terninger, ca. 4 x 4 cm og serveres som konfekt

Tips

Konfektkaken holder seg lenger hvis den oppbevares i kjøleskap, eller fryses


Tips

Med denne oppskriften får du ca. 64 biter (4 x 4 cm)