Fiberbrød, glutenfri
Fiberbrød med solsikkekjerner er et grovt og godt brød for deg som ønsker et alternativ uten gluten. Det er rikt på kostfiber og består av en stor andel frø og havre
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pk | Møllerens Fiberbrød med solsikke, glutenfri |
1 pk | gjær |
4 dl | lunkent vann |
Slik gjør du
1
|
Tøm posens innhold i bakebollen. Tilsett 1 pakke gjær (gjerne fersk gjær) og 4 dl lunkent vann (ca. 38 °C). Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller rør godt sammen for hånd. Bruk en slikkepott for å unngå at melblandingen setter seg i bunnen |
2
|
Hell deigen over i en smurt form 1 - 1,5 l ved hjelp av en slikkepott/bakespatel. Stryk deigen jevnt utover med en fuktig slikkepott. Strø over solsikkekjerner eller annen dekor. La brødet heve under plast/kjøkkenhåndkle i 40 - 50 min |
3
|
Stek brødet ved 220 °C på midterste rille i 40 - 45 min, avhengig av ovn. Ta brødet ut av formen og stek videre i 5 - 10 min. Avkjøl brødet på rist |