Bollekrans
Bollekrans

Bollekrans


Over 60

Middels


Lenke kopiert!

Ingredienser

500 g Møllerens Pizzamel Tipo 0
2,5 dl melk
75 g melis
75 g mykt smør
25 g gjær
1/2 ts salt

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen
2
La deigen heve tildekket på et lunt sted i 30 min
3
Del deigen i 16 biter som rulles til boller
4
Sett bollene i 2 randformer eller langs kanten av en rund kakeform på 22-24 cm. La de heve tildekket på et lunt sted i ca. 60 min eller til dobbel størrelse
5
Pensle bollekransen med melk og stek den midt i ovnen på 200℃ i ca. 15-20 min eller til den gyllen (avhengig av ovn). Pensle igjen med melk med en gang bollekransen kommer ut av ovnen

Tips

Tipo 0 mel kan brukes til mer enn pizzabunn, det hvitere melet som er ekstra finmalt bidrar til ekstra luftig bakst 


Tips

Pynt gjerne bollekransen ved å helle glasur over

Produkter du kan benytte til denne oppskriften