Bollekrans
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
500 g | Møllerens Pizzamel Tipo 0 |
2,5 dl | melk |
75 g | melis |
75 g | mykt smør |
25 g | gjær |
1/2 ts | salt |
Slik gjør du
1
|
Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen |
2
|
La deigen heve tildekket på et lunt sted i 30 min |
3
|
Del deigen i 16 biter som rulles til boller |
4
|
Sett bollene i 2 randformer eller langs kanten av en rund kakeform på 22-24 cm. La de heve tildekket på et lunt sted i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
5
|
Pensle bollekransen med melk og stek den midt i ovnen på 200℃ i ca. 15-20 min eller til den gyllen (avhengig av ovn). Pensle igjen med melk med en gang bollekransen kommer ut av ovnen |
Tipo 0 mel kan brukes til mer enn pizzabunn, det hvitere melet som er ekstra finmalt bidrar til ekstra luftig bakst |
|
Pynt gjerne bollekransen ved å helle glasur over |
|