Petit four - småkaker, slik lager du våre favoritter
Den lille munnfull! Når det ikke passer å spise et helt stort kakestykke men man ønsker å spise noe godt og lite til dessert eller til kaffen, ja da er "Petit four" et godt alternativ
“Petit four” brukes ofte som betegnelse på små kaker fylt med ulike typer krem som er glasert med melis, sjokolade eller lignende. De minner i størrelse og utseende på konfektbiter, og passer veldig godt til dessert eller sammen med kaffe og te. Vi har laget noen småkaker som vi håper inspirerer deg til å lage “Petit four” hjemme på ditt kjøkken!
KONFEKTKAKE
Konfektkake er en fantastisk smakbombe som du nok vil ha vanskeligheter med å bare spise en bit av. Kombinasjonen av mandel/kavring i bunnen og sjokoladeglasur på toppen er uslåelig! Disse bitene serveres aller helst nytint og fortsatt kald fra frys. Finn oppskriften HER
KOKOSBITER
Smakene av sjokolade og kokos er hver for seg fantastisk, når vi så fusjonerer disse to får vi en nokså nær perfekt kombinasjon. Vi kaller de kokosbiter! Finn oppskriften HER
MANDELMUFFINS PETIT (GLUTENFRI)
Muffins er en liten kake som gjerne serveres til én person. Vi lager de her mye mindre og får da en nydelig liten munnfull. Finn oppskriften HER
BROWNIE PETIT
Den seige og saftige browniekaken er manges favoritt. Vi foreslår å lage små biter av kaken, og toppe disse med nydelig sjokoladekrem og bær. Finn oppskriften HER
MUFFINS CUPCAKE (GLUTENFRI)
Med to ulike typer krem og sjokoladeglasur på toppen blir dine hjemmelagde muffins til en lekker småkake, eller cupcake. Finn oppskriften HER
Server gjerne godbitene samlet på en enkel mørk plate. Da kommer de virkelig til sin rett som små fristende biter. Vel bekomme!