STEG FOR STEG

INGREDIENSER

  • 800 g Møllerens Fibra mel
  • 200 g Møllerens Siktet Hvetemel
  • 1 pk gjær
  • 3 ss nøytral matolje
  • 7 dl vann
  • 1-2 ts salt

SLIK GJØR DU

  • 1

    Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen.

  • 2

    Deigen deles i to og hver del kjevles ut til et rektangel på ca 50 x 55 cm.

  • 3

    Brett ene halvparten av rektangelet mot midten og den andre over slik at det blir 3 lag.

  • 4

    Del det brettede rektangelet i passe stykker (ca. 12 stk) og dypp hver briks i havregryn.

  • 5

    Sett briksene på en bakepapirkledd plate, dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca. 45 min.

  • 6

    Briksene stekes i 16 – 18 min midt i ovnen ved 210 °C. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.