INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

  • 1

    Bland alle de tørre ingrediensene med lunkent vann (38-40 °C) og olje. Elt deigen ca. 5 min i kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd. Ha litt olje i bunnen av en bolle og legg deigen opp i.

  • 2

    Forhev deigen under plast i ca. 1 time. Slå deigen sammen med knyttet neve slik at luften går ut av deigen. Gjenta prosessen 2 –3 ganger ca. 1 gang i timen. Når deigen har hevet ferdig siste gang, strør du rikelig med semulegryn på bordplaten. Hell deigen forsiktig ut av bollen (uten at luften går ut av deigen). Form deigen slik at den blir rektangulær. Bruk en deigskrape eller kniv og kutt 6 – 8 emner, formet som en tøffel (Chiabatta betyr tøffel). Sett dem på plate med bakepapir med kuttekanten opp. Strø godt med semulegryn over. Hev i ca. 40 min.

  • 3

    Forvarm ovnen til 250 °C varmluft og sett brødene inn på midterste rille, senk temperaturen til 200 °C og stek brødene i 20 – 25 minutter avhengig av ovn. Avkjøl på rist.

  • TIPS

    Ønsker du sprø skorpe og luftig bakst setter du inn en tom langpanne nederst i ovnen under oppvarming. Når du setter inn brødene heller du en kopp med kaldt vann i langpannen nederst. 

Produkter i oppskriften