Bruk av brødbakemaskin

Om du ønsker å bruke brødbakemaskin når du skal bake brød med vårt mel eller våre brødmikser (mange av våre brødblandinger egner seg godt til å bake i brødbakemaskin) vil vi gjerne dele noen erfaringer og tips med deg.

Først er det greit å være oppmerksom på at det finnes en del forskjellige brødbakemaskiner som kan fungere ulikt. Følg først og fremst fremgangsmåten som er beskrevet til din brødbakemaskin.

Når det er sagt vil vi i Møllerens gjerne anbefale følgende:

Vei opp den mengden melblanding som passer til din maskin.
Bruk de mengder vann og gjær som er angitt på posen.

Et eksempel på vanlige mengder er:
- 750 g eks Møllerens Kornbrød + 4,5 dl vann og 1 pose (ca 5ts) tørrgjær
- 500 g eks Møllerens Kornbrød (1/2 pakke), 3 dl vann og ½ pose (ca 3 ts) tørrgjær

Du må gjerne prøve deg litt frem, men vær obs på at våre 1 kg brødblandinger kan være litt for store for noen maskiner. Følg da heller tipset over. 

 

Tilfør alltid ingrediensene i brødbeholderen i den rekkefølge som listet opp:

  1. Væske
  2. Tørre ingredienser
  3. Gjær (Tilføres alltid til slutt)
  4. Vær sikker på at du ikke blander gjæren med noe av de fuktige ingrediensene for tidlig, særlig når du bruker forsinkelsesfunksjonen (ønsker brødet stekt senere), ellers kan det hende at brødet ikke hever seg ordentlig. Lag gjerne en fordypning i melet hvor gjæren legges oppi.

Program 1 er det vanligste programmet og brukes når du skal lage vanlig brød og loff.

Program 2 er hurtig brød. Bruk grunnoppskriften og tilsett 1 ts ekstra med tørrgjær samt 4 ss, 5 ss eller 6 ss ekstra med sukker (avhengig av størrelse på deigen).

Program 3 er helkorn brød og brukes hvis du velger mye helkorn og annet grovt mel.

Program 4 er hurtig helkorn brød. Bruk grunnoppskriften og tilsett 1 ts ekstra med tørrgjær samt 4 ss, 5 ss, 6 ss ekstra med sukker (avhengig av størrelse på deigen).

Baking skal være moro og med brødbakemaskinen kan du få flotte brød om du tar de enkle avsjekkene før du setter i gang. Har du spørsmål, så kontakt oss gjerne.

Enkelte problemstillinger vil også bli diskutert på våre Facebook sider.

Lykke til med bakingen!